05.12.2013 | Silvia Modig Hyvinvointi

Vapaaehtoistyöllä lisätään ihmisten välistä ymmärrystä

 

Eilen alkanut Päivä vapaaehtoisena-kampanja patistaa kansanedustajia ja eduskunnan työntekijöitä tekemään päivän vapaaehtoistyötä valitsemallaan tavalla. Vapaaehtoistyö on yhteiskunnallisen hyödyn lisäksi mahdollisuus kohdata kanssaihmisiä ja tutustua erilaisiin elämäntilanteisiin, niin vanhustenkodeissa kuin paperittomien kahvilassa tai humanitaarisen oikeuden parissa.

Halusin viettää päivän nuorten työpajassa. Työpajassa opitaan tekemällä – osallistumalla itse työpajan toimintaan opin nuorten elämästä enemmän kun raportteja lukemalla.

Työpajatoiminta on työkokeilua 17 – 28 -vuotiaille nuorille. Pajalla saa asiantuntevan perehdytyksen työtehtäviin, eikä aikaisempaa työkokemusta tai koulutusta tarvita. Tärkeintä on halu oppia uutta ja etsiä positiivista suuntaa omaan elämään. Herttoniemessä sijaitsevassa Sovinto ry:n Vaihtoehtoisen Ammatti- ja oppisopimuskoulun yhteydessä toimii seitsemän eri työpajaa jossa opitaan esimerkiksi puutöitä ja kiinteistöjen ylläpitoa.

Kannustan kaikkia niin kansanedustajia kuin muita kansalaisia antamaan osan omasta vapaa-ajastaan muiden hyväksi. Vapaaehtoistyö lisää ymmärrystä ja empatiaa muiden ihmisten elämäntilanteita kohtaan, jota tarvitaan lakeja säätäessä ja yhteiskunnallista muutosta vaatiessa. Vapaaehtoistyö on myös ainutlaatuinen mahdollisuus koskettaa toisen ihmisen arkipäivää.

Haastan kaikki Vasemmiston kansanedustajat lähtemään mukaan Päivä vapaaehtoisen-kampanjaan ja viettämään päivän muiden kengissä.

Lisää kuvia vapaaehtoispäivästä: http://www.sovinto.fi/category/sovintoblogi/

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram