25.11.2021 | Silvia Modig Video

Terveisiä Strasbourgin täysistuntoviikolta

 

Videoterveiset Strasbourgin täysistuntoviikolta Euroopan parlamentista. Marraskuun täysistuntoviikko alkaa olla taputeltu. Käsittelyssä oli jälleen isoja kysymyksiä, kuten Valko-Venäjän tilanne, EU:n maatalouspolitiikan uudistus ja Glasgow’n lopputulokset.

Kuvassa aloituskuva Silvia Modigin videosta

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja oli parlamentin kuultavana. Hänen kuvauksensa opposition asemasta oli kylmäävä. EU-maat sopivat viime viikolla laajentavansa Valko-Venäjän pakotteita niihin tahoihin, jotka osallistuvat siirtolaisten kuljetuksiin Puolan rajalle ja muualle EU:n ulkorajoille. EU:n pakotteet voivat tuntua laimealta vastareaktiolta, mutta Tsihanouskaja muistutti, että niilläkin on vaikutusta. Ne luovat painetta presidentti Lukašenkan lähipiirille.

Äänestimme myös EU:n yhteisen maatalouspolitiikan eli CAPin uudistuksesta. Mielestäni uudistusesitys ei ollut ilmastotavoitteiden tai suomalaisten viljelijöiden näkökulmasta riittävä. Se olisi pitänyt äänestää nurin ja palauttaa käsittelyyn, mutta toisin kävi. Työ ei kuitenkaan lopu tähän. Ilmastokestävän ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen maatalouspolitiikan puolesta on vielä paljon tehtävissä.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram