10.10.2022 | Silvia Modig Video

Terveisiä Strasbourgin täysistuntoviikolta – lokakuu

 

Silvia Modig esiintyy videolla.

Politiikan anti tämän viikkoisesta EU-parlamentin täysistunnosta on kirjava. Saimme viimein äänestettyä läpi kauan odotetun standardin yhdenmukaisesta elektroniikan laturista. Tulevaisuudessa saman USB-C-laturin tulee toimia kaikkiin pieniin ja keskisuuriin sähkölaitteisiin.

Nyt tehty radiolaitedirektiivin uudistus, kansankielellä ns. laturidirektiivi, on merkittävä päätös elektroniikkaromun ennaltaehkäisemisessä.Vuoden 2024 loppuun mennessä pienissä ja keskisuurissa sähkölaitteissa, jotka EU:n alueella myydään ja valmistetaan, tulisi toimia yksi ja sama latausjohto. Tämä voi kuulostaa pieneltä asialta, mutta se on iso askel oikeaan suuntaan ympäristötavoitteiden ja teknologian standardisoinnin kannalta.Tämä laturipäätös on osa isompaa lakiehdotusta, jolla halutaan hillitä elektroniikkaromun syntymistä sekä helpottaa kuluttajien elämää.

Arkisemman lainsäädännön lisäksi Venäjän sota Ukrainassa ja sen aiheuttama energiakriisi vaativat ymmärrettävästi valtavasti huomiota meiltä päättäjiltä. Työkalut puuttua sähkön hintaan ovat nyt kovassa syynissä. Sähkölle hintakaton asettamista pidetään erittäin hankalana. Tästä syystä itse yritän pitää esillä ensisijaisesti tavoitteita energian säästämiseksi sekä Windfall-veroa, joka leikkaisi energiayhtiöiden kohtuuttomia voittoja tässä kriisitilanteessa.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram