05.05.2022 | Silvia Modig Video

Terveisiä Strasbourgin täysistuntoviikolta

 

Videoterveiset aloituskuva

Terveisiä Strasbourgin täysistuntoviikolta! EU on vihdoin ulottamassa pakotteensa venäläiseen öljyyn. Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esitti eilen öljyn tuontikieltoa, jotta EU ei enää rahoittaisi Venäjän sotakassaa.

Tuontikiellolle esitetään kuuden kuukauden siirtymäaikaa.

Sodan alettua EU-maat ovat maksaneet Venäjälle öljystä jo yli 20 miljardia euroa. Jokainen voi laskea, kuinka paljon ehdimme kartuttaa Putinin sotakassaa kuudessa kuukaudessa.

On selvää, että öljystä luopuminen tuo vaikeuksia meille eurooppalaisille. Se tulee vaikuttamaan jokaisen arkeen.

Mutta se hinta pitää olla valmis maksamaan siitä, että tuemme ukrainalaisia heidän taistelussaan itsenäisyyden ja rauhan puolesta.

Täysistuntoviikolla on keskusteltu myös ukrainalaisten pakolaisten tilanteesta ja erityisesti naisten tilanteesta.

Nythän on käynyt ilmi, että naiset, jotka ovat sodassa joutuneet seksuaalisen väkivallan uhriksi, eivät saa tarvitsemaansa apua niissä jäsenmaissa, jonne he ovat paenneet. Niissä maissa, joissa aborttilainsäädäntö on erittäin tiukka.

Tämä on aivan kestämätön tilanne. EU:n on varmistettava, että nämä ihmiset saavat kaiken sen tarvitsemansa avun, joka heille kuuluu.

Yhdysvalloistakin on saatu tällä viikolla käsittämättömiä uutisia. Yhdysvaltain korkein oikeus on esittämässä laajan aborttioikeuden kumoamista.

Miten voi olla, että menemme ajassa taaksepäin? Sanotaan se vielä kerran: Jokaisella on oikeus päättää omasta kehostaan, myös naisilla. Tämä on yksi niitä ihmisoikeuskysymyksiä, joiden eteen meidän pitää jaksaa tehdä töitä joka ikinen päivä.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram