Vanhusten hoidosta piti tulla yksi näiden eduskuntavaalien ykkösteemoista. Mummot ja vaarit on kuitenkin haudattu loputtoman velkapuheen alle. Valtamedia ei salli suurissa keskusteluissa vanhojen tai muunkaan ikäisten palveluista puhumista. Pitkään elämisestä on tullut kestävyysvaje, vaikka oikeasti se osoittaa, että pohjoismainen hyvinvointivaltio on onnistunut. Ihmiset jaksavat elää yhä pitempään.
Useimmat tarvitsevat kuitenkin elämänsä lopulla lisää terveys- ja sosiaalipalveluja. Suomessa on nykyään enemmän kuin koskaan ennen varaa turvata jokaiselle turvallinen elämä iästä riippumatta. Nyt kunnat tarvitsevat rahaa, jolla palkata hyviä työntekijöitä kotihoitoon ja palveluasumiseen. Oikeisto yrittää torjua tätä lykkäämällä hoitovastuuta jokaiselle itselleen. Yksityiset vakuutukset ja kunnalliset palvelusetelit auttavat niitä, joilla on omaa rahaa ja sukulaisia auttamassa palvelujen järjestämisessä. Mitä enemmän vanhusten hoivaa yksityistetään sitä suurempi osa alan työntekijöistä menee töihin yksityisiin yrityksiin. Huonokuntoisimmat ja pienituloisimmat jäävät kunnallisiin palveluihin, joiden rahoitusta kiristetään jatkuvasti ja joista työntekijät karkaavat sen takia muihin töihin.
Yhteiset kunnalliset vanhusten palvelut poistavat vanhusten palvelujen kestävyysvajeen. Vasemmisto kampanjoi niiden puolesta. Terveysasemat, kotihoito ja vanhusten hoiva yhteisiksi. Joka haluaa yksityistä, maksakoon siitä itse.
Suomeen pitää säätää vanhusten hoivaa koskeva laki, joka määrittää vanhuspalveluiden laadun. Yksi yhteiskunnan sivistyksen mittari on se, kuinka se pitää huolta kaikkein heikoimmassa asemassa olevista. On kohtuutonta että nykyisen hyvinvoinnin rakentaneet ihmiset ovat laitoksissa heittopusseina ilman varmuutta turvallisesta vanhuudesta.