15.10.2013 | Silvia Modig Hyvinvointi

Kulttuuri on kannattava sijoitus

 

Kansanedustaja Silvia Modig
Kansanedustaja Jari Myllykoski
Tiedote 14.10.2013

Kansanedustajat Silvia Modig ja Jari Myllykoski (vas.) kehottavat vaalimaan kulttuuritarjonnan kattavuutta vaikeassakin taloustilanteessa. Kansanedustajat muistuttavat kulttuurilla olevan ihmisten kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille keskeinen vaikutus.

Taidetta on viime aikoina hyödynnetty myös sosiaali- ja terveysalalla ja siitä on saatu hyviä kokemuksia. Eri-ikäisille on järjestetty osallistavia taidetyöpajoja sekä kulttuuria viety muun muassa sairaaloihin, vankiloihin ja palveluasuntoihin.

– Kulttuurista säästäminen lisää myös nuorten syrjäytymisriskiä, siksi yleishyödyllisellä kulttuurintuotannolla on sosiaalista ja alueellista tasa-arvoa edistävä vaikutus, sanoo Jari Myllykoski.

Esimerkki onnistuneesta yleishyödyllisestä taideprojektista on Suomen lasten ja nuorten säätiön koordinoima Myrsky-hanke, jossa nuoret osallistuivat taiteilijoiden ohjaamina erilaisiin taidetoimintoihin. Tulokset paransivat nuorten hyvinvointia ja sosiaalisia taitoja. Kulttuurirahojen vaikuttavuus onkin euromäärään nähden todella vaikuttava.

– Kulttuuripainotteisten taitojen oppiminen voi myös tuoda nuorelle ammatin. Itsekin päädyin nuorena media-alalle Helsingin kaupungin työpajan kautta, Silvia Modig kertoo.

Kuntien ja valtion on nyt turvattava yhteisöllisten kulttuuripalveluiden toimintamahdollisuudet, koska ne ovat osoittaneet hyötynsä ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnille.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Silvia Modig
Puh. 050 512 0421
silvia.modig@eduskunta.fi

Kansanedustaja Jari Myllykoski
Puh. (09) 432 3119
jari.myllykoski@eduskunta.fi

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram