16.09.2013 | Silvia Modig Hyvinvointi

Kaupungin investointisuunnitelmassa huomioitu opetustoimi, liikunta ja joukkoliikenne

 

Tiedote
Vapaa julkaistavaksi

Helsingin Vasemmiston valtuustoryhmä: Kaupungin investointisuunnitelmassa huomioitu opetustoimi, liikunta ja joukkoliikenne

Kaupunginhallitusryhmien neuvottelut seuraavan 10 vuoden investointisuunnitelmasta tulivat eilen päätökseen. Tehtävä oli haasteellinen, näin mittavaa suunnitelmaa tehtiin ensimmäistä kertaa ja niukkuutta on tunnetusti vaikea jakaa. Investointisuunnitelman tarkoitus on ohjata Helsingin taloutta pitkäjänteisemmin.

– Vasemmistoliitolle oli erityisen tärkeää, että opetustoimen investointimäärärahat saatiin riittävälle tasolle. Koulujen home- ja peruskorjaustarpeet ovat valtavat ja onkin erittäin tärkeää että tämä painottuu kokonaisuudessa.

– Liikuntatoimen lisämäärärahan tarpeesta oltiin yksimielisiä, mikä on äärimmäisen tärkeää, jotta voimme strategian mukaisesti kaventaa kaupunkilaisten terveyseroja ja lisätä lasten ja nuorten liikkumista. Liikuntainvestoinneilla on myös mahdollisuus vaikuttaa ennaltaehkäisevästi alueiden segregoitumiseen, valtuustoryhmän puheenjohtaja Silvia Modig toteaa.

Vasemmistoliitto on tyytyväinen siihen, että lopputuloksessa painottuu panostus joukkoliikenteeseen ja kestävään kaupunkisuunnitteluun. Kruunuvuoren sillan rakentamisen aikaistaminen on erittäin tärkeä pitkän aikavälin liikennepoliittinen linjaus.

Vasemmistoliitto näkee tulevat budjettineuvottelut hyvin haastavina. Miljoonat on saatava vastaamaan niitä poliittisia priorisointeja joista ryhmät pääsivät sopuun, ja etenkin opetustoimen tarpeisiin on vastattava.

Lisätietoja:

Valtuustoryhmän puolesta,

Puheenjohtaja Silvia Modig

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram