17.03.2011 | Silvia Modig Hyvinvointi

Asiaton oleskelu sallittu!

 

Allekirjoitin nuoren vasemmiston palvelumanifestin yhdessä noin 30 Vasemmistoliiton nuoren kansanedustajaehdokkaan kanssa. Asiaton oleskelu sallittu! -manifesti esittää visiota tulevaisuuden palveluyhteiskunnasta. Vaikka perinteisten julkisten palvelujen puolustaminen on tärkeää, muuttunut arki vaatii myös muutoksia palveluihin.

Manifestissa vaaditaan mm. että yhteisin varoin maksetut palvelut on tuotettava ilman voitontavoittelua, palvelut kuuluvat kaikille ja niiden on oltava saatavilla silloin kun niitä tarvitaan, kouluissa on luovuttava tehdastyökurista, kaupunkiliikenteen on perustuttava joukkoliikenteelle, kuntien on kaavoitettava ja rakennettava kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja kaikenkokoisille kotitalouksille, kirjastoista tulee laajentaa paikallisia olohuoneita ja tietoyhteiskunnassa oppimisen mahdollisuuksia tulee laajentaa ja avata, ei sulkea ja yksityistää.

Manifestin yhteydessä julkaistiin myös äänikirjana Dan Koivulaakson, Anna Kontulan, Jukka Peltokosken, Miika Saukkosen ja Tero Toivasen kirjoittama Radikaaleinta on arki -pamfletti. Into Kustannuksen ja Liken syksyllä julkaisema pamfletti on nyt kuunneltavissa äänikirjana KSL-radion verkkosivuilta osoitteessa www.kslradio.fi/category/radikaaleinta-on-arki

Radikaaleinta on arki -pamfletti käsittelee epävarmuuden yleistymistä työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa.  Alituisessa epävarmuudessa elävän prekaarin työvoiman osuus suomalaisesta työvoimasta on kivunnut yli miljoonaan. Kirjassa hahmotellaan reunaviivoja vaihtoehtoiselle yhteiskunnalliselle järjestykselle, jossa elämällä ja työllä on muutakin arvoa kuin vaihtoarvo.

Lue koko Asiaton oleskelu sallittu -manifesti Arjen radikaalit -blogista tai PDF-tiedostona.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram