16.04.2011 | Silvia Modig Hyvinvointi

Äänestä Vasemmistolle lisäpaikka Helsingissä!

 

Sunnuntain vaalipäivä lähestyy ja vaalikampanjointi lähenee loppuaan. Ehdokkaaksi asettuminen oli isompi koulu kuin mitä osasin ajatella. Olen oppinut paljon. Myös sen miksi populismi on niin vaarallista. Miten helposti keskustelu siirretään epäolennaiseen teemaan, joka jättää todelliset asiat varjoonsa. Esimerkiksi se miten kielten opiskelu tulee järjestää, on asia, jota voimme pohtia, kun tasa-arvoinen yhteiskunta on toteutunut – sitten, kun yksikään mummo ei pyöri yksin sairaalan käytävillä ja jokaiselle nuorelle on opiskelupaikka taattu.

Oikeiston ja vasemmiston ero on niin selvä, etten ymmärrä puheita siitä, että kaikki puolueet ovat samanlaisia. Vaalien alla kaikki ovat puheissa vasemmalla, mutta vaalien jälkeen loikataan jättiharppauksella takaisin omiin asemiin. Vasemmistolainen ajattelu on suotavaa kaikille, mutta sen seurauksena on myös toteutettava vasemmistolaista politiikkaa.

Moni äänestäjä pohtii Vasemmiston ja Vihreiden välillä, ja tämä näkyy jo Vihreiden viestinnässä. Vihreiden ansioksi on luettava se, että ekologiset teemat löytyvät nykyään lähes jokaisen puolueen ohjelmasta. Vihreistä löytyy monia poliitikkoja, joita arvostan suuresti, mutta vasemmistopuoluetta Vihreistä ei saa tekemälläkään. Oma kokemukseni kaupunginvaltuustosta on, että vasemmiston ja oikeiston raja kulkee keskellä vihreitä ja monet tärkeät hyvinvointipalveluita turvaavat esitykset kaatuvat juuri tuolla rajalla. Itse näen kapitalismin ja vihreyden välillä suuren ristiriidan, siksi sinivihreyttä ei ole olemassa. Ainoastaan rahan vallan kyseenalaistaminen, tasavertaisen yhteiskunnan ja globaalisti reilun maailman luominen on ympäristön edun mukaista.

Menin läpi tai en, olen tuhat kertaa parempi poliitikko tämän kokemuksen jälkeen. Omien näkemysten argumentointi ja myös kyseenalaistaminen on tehnyt hyvää. Sadat kohtaamiset, tarinat ja yhteydenotot ovat auttaneet ymmärtämään paremmin mitkä ovat meidän suurimmat haasteemme. Niitä ovat mielestäni työelämän muutos, vanhukset, nuoret, hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen sekä kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien lisääminen. Näiden puolesta taistelen jatkossakin.

Helsingissä toinen paikka on nyt todella lähellä, joten nyt jokaisella äänellä on vaikutusta. Kiitos kaikille tuesta!

PS. Sunnuntaina 17.4. äänestyksen päättymisen jälkeen kaikki ovat tervetulleita viettämään Helsingin Vasemmiston vaalivalvojaisia Kuudenteen Linjaan. Vaalivalvojaisten ohjelmassa on ääntenlaskun seuraamista, jännittämistä, tulosten kommentointia ja pientä purtavaa.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram