20.04.2013 | Silvia Modig Hyvinvointi

Perustuloa voisi kokeilla Äänekoskella

 

Kävimme tänään Äänekoskella Ellu Tiaisen kanssa. Siellä oli kolme-neljäkymmentä ihmistä ja keskustelimme todella antaumuksella nuorisotyöttömyyden hoitamisesta, perustulosta, tasa-arvoisesta avioliittolaista ja turvakodeista. Yleisö oli mielettömän keskustelevaa ja jäi tosi hyvä fiilis. Mukana keskustelemassa olivat paikalllisista myös kansanedustaja Tuula Peltonen (Sdp), Vihreiden nouseva kyky Elina Sillanpää ja Perussuomalaiseten Satu Tikander. Ellun kanssa ehdotimme perustulokokeilua Äänekoskelle. Kiitos tilaisuuden järjestämisestä, Sirpa Martins!

Tiedote 20.4.2013

VAS Tiainen ja Modig ehdottavat perustulokokeilua Äänekoskelle

Vasemmiston kansanedustajat Eila Tiainen ja Silvia Modig ehdottavat perustulokokeilua Äänekoskelle. Äänekoski sopisi heidän mielestään erityisen hyvin perustulokokeilun paikaksi, koska siellä työmarkkinoilla on selkeä kohtaanto-ongelma. Kunnassa on 18 %:n työttömyysaste, vaikka työpaikkojen omavaraisuusaste on 105 %.

¬- Äänekoskella, kuten muuallakin, sosiaaliturvan ja työttömyysturvan jäykkyys estävät työttömiä saamasta töitä, Silvia Modig sanoo ja korostaa erityisesti sen tärkeyttä, että nuoret saavat otteen työelämään. Perustulon avulla olisi helppo ottaa vastaan lyhytkestoisempia työpätkiä kuin nykyisen työttömyysturvan avulla, joka usein rankaisee työn vastaanottamisesta.

Kansanedustajien mukaan työelämä on muuttunut niin monimuotoiseksi, että aikaisempaan tilanteeseen rakennettu sosiaaliturvajärjestelmä ei pysty enää vastaamaan kaikkien tarpeisiin, vaan kasvaa vain entistä monimutkaisemmaksi.

– Nykyinen sosiaaliturva on kasvanut mahdottomaksi viidakoksi, jossa sosiaalityöntekijöiden kallis työaika käytetään toimeentulotuen laskemiseen eikä niiden ihmisten tukemiseen, jotka tarvitsevat ohjausta ja neuvontaa, Tiainen toteaa.

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Sirpa Martins on tehnyt Äänekoskella aloitteen nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi ja nuorisotakuun toteuttamiseksi. Aloitteessa ehdotetaan kunnalta tukea kansalaisjärjestöille, jotka ovat merkittävässä roolissa nuorten työllistämisessä.

– Keski-Suomessa nuorten tilannetta ei ole helpottanut myöskään koulutuspaikkojen leikkaaminen. Perustulo voisi olla yksi keino hallituksen säätämän nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi. Perustulo parantaisi opiskelijoiden asemaa ja antaisi mahdollisuuden opiskelijoiden keskittyä opiskeluun, toteaa keskisuomalainen kansanedustaja Eila Tiainen.

Kansanedustajat osallistuivat lauantaina keskustelutilaisuuteen Äänekosken Pub Markuksessa, jossa olivat mukana myös kansanedustaja Tuula Peltonen (Sd.) ja Laukaan kunnanvaltuutettu Elina Sillanpää (Vihr.) sekä kaupunginvaltuutettu Suvi Tikander Perussuomalaisista.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram