15.12.2023 | Silvia Modig Ihmisoikeudet

Kaksi ilahduttavaa sateenkaariuutista täysistuntoviikolta

 

Kaksi ilahduttavaa sateenkaariuutista täysistuntoviikolta!

EI EHEYTYSHOIDOILLE!

Euroopan parlamentti totesi tällä viikolla, että eheytyshoidot ovat ihmisoikeusloukkaus. Tämä on tärkeä kannanotto, koska eheytyshoidot ovat yksinkertaisesti vaarallisia. Ne tulisi kieltää täysin.

Eheytyshoidot aiheuttavat tutkitusti merkittäviä mielenterveyden haasteita, ja ne ovat henkisen väkivallan muoto. Parlamentin kannanotto on erittäin kaivattu, koska monet sateenkaari-ihmiset joutuvat edelleen tämänkaltaisen väkivallan uhriksi.

Parlamentti lausui tällä viikolla myös sateenkaarivanhemmuudesta.

Tällä hetkellä lainsäädäntöerot EU:n jäsenmaiden välillä johtavat siihen, että vanhempi saattaa menettää juridisen suhteen lapseensa muuttaessaan jäsenmaasta toiseen. Ongelma koskee jopa 2 miljoonaa lasta EU-alueella.

Parlamentti yhtyi komission esitykseen tilanteen korjaamisesta, ja nyt pallo on jäsenmailla neuvostossa. Neuvoston on viipymättä tehtävä asiasta päätös. Kyse on lapsen oikeuksista ja yhdestä EU:n olennaisesta oikeudesta: vapaasta liikkuvuudesta, joka ei näiden perheiden kohdalla toteudu.

Joulukuussa saatiin siis peräti kaksi ilahduttavaa sateenkaariuutista täysistuntoviikolta, ja niistä toisesta pidin myös alta löytyvän puheenvuoron.

Silvia Modig: Sateenkaariperheiden lapset ansaitsevat samat oikeudet kuin kaikki muutkin lapset

Silvia kertoo Youtube-videolla kaksi ilahduttavaa sateenkaariuutista täysistuntoviikolta

Katso myös aiempia puheenvuorojani sateenkaari-ihmisten oikeuksista.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram