18.09.2023 | Silvia Modig Silvia tiedottaa

Syyskuisia terveisiä Strasbourgin täysistunnosta

 

Terveisiä Strasbourgin täysistunnosta -videon kuvakaappaus

Terveisiä Strasbourgin täysistunnosta! Tiedätkö miten iso paha susi ja komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin poni liittyvät toisiinsa?

Muun muassa tähän kysymykseen vastaan tässä videossa, jossa summaan parlamentin täysistuntoviikon keskeisimmät aiheet.

Juuri nyt Eurooppaa puhuttaa muun muassa kriittisiä raaka-aineita koskeva esitys. Esitys ei ole minkään muun EU-maan kannalta yhtä tärkeä kuin Suomen, koska nimenomaan Suomesta löytyy merkittävä määrä näitä esityksessä listattuja raaka-aineita. Raaka-aineet ovat elintärkeitä vihreälle siirtymälle, mutta uhkana on, että arvokas ympäristömme kärsii mittavista vahingoista, jos kaivosteollisuuden toiminnalle ei aseteta rajoja.

Kysymys on väistämättä myös geopoliittinen, ja suhteet erityisesti Kiinaan olivat merkittävästi esillä myös Ursula von der Leyenin Unionin tilaa käsittelevässä puheessa.

Puhuin Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa myös äärioikeiston vaarasta demokratialle ja vapaalle yhteiskunnalle. Olen erittäin huolissani vihapuheen yleistymisestä. Vihapuhe avaa tietä myös rasismille. Kun rasismi yleistyy, kasvaa myös todennäköisyys sille, että puheet johtavat tekoihin. Siksi äärioikeisto on tällä hetkellä suurin uhka demokratialle.

Mutta on myös ilon aihetta: tällä vaalikaudella on toteutettu valtava määrä ilmastouudistuksia, jotka vievät Eurooppaa kestävämpään suuntaan. Uusi kurssi on nyt asetettu, ja se antaa toivoa.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram