22.11.2022 | Silvia Modig Ihmisoikeudet

Punainen kortti FIFAlle

 

Modig näyttää punaista korttia Euroopan parlamentissa Strasbourgissa. Salamalla otettu hyvin terävä kuva.
Silvia Modig näyttää punaista korttia FIFAlle Euroopan parlamentissa, Strasbourgissa.

Intohimoisena jalkapallon ystävänä olen raivoissani Qatarin kisoista. FIFA on läpensä korruptoitunut organisaatio, jolla on verta käsissään annettuaan kisat Qatarille. Suuri osa päätöksen tehneistä FIFAn pomoista on sittemmin ollut rikostutkinnan kohteena korruptiosta.

Ei ollut mikään salaisuus, että Qatar käyttää siirtotyöläisiä kaikkiin kisojen rakennushankkeisiin. Näillä työläisillä ei ole heille kuuluvia oikeuksia tai työehtoja. Lukuisia ihmishenkiä on menetetty näiden stadionien takia. Edelliset kisat olivat Venäjällä 2018 eli sen jälkeen, kun Venäjä oli vallannut Krimin. Tämäkään ei ollut FIFAlle ongelma.

Lukuisia ihmishenkiä on menetetty näiden stadionien takia.

FIFA ei ainostaan tarjoa kisoilla autoritäärisille ja ihmisoikeuksia polkeville johtajille mahdollisuutta valkopestä imagoaan, vaan riistää meiltä kaikilta sen ilon, mitä jalkapallon MM-kisat parhaillaan ovat.

Viimeisin osoitus totaalisesta selkärangattomuudesta oli uhata keltaisella kortilla, jos joukkueiden kapteenit käyttäisivät sateenkaaren väristä kapteeninnauhaa. Ei siis edes sakkoja, vaan pelillinen rankaisu. Näin FIFA itse tuo politiikan pelikentälle ja hyvin ruman sellaisen. FIFA antoi taas periksi Qatarilaisille isännille, joiden lainsäädännössä homoseksuaalisuus on rikos.

Siksi näytän FIFAlle punaista korttia. Syy: piittaamattomus ihmisoikeuksista, korruptio ja rahanahneus.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram