06.06.2018 | Silvia Modig Ihmisoikeudet

Pori Jazz jää väliin toimitusjohtajavalinnan vuoksi

 

Kansanedustaja Silvia Modig (vas) on surullinen ja pöyristynyt Pori Jazzin uuden toimitusjohtajan homoja koskevista kommenteista. Musiikinystävä ja eduskunnan Rock-klubin perustaja Modig aikoo jättää tulevan kesän Pori Jazzit väliin tulevan toimitusjohtajan Aki Ruotsalan vihamielisten ulostulojen vuoksi. Tänään Iltalehdelle antamassaan haastattelussa Ruotsala muun muassa puolustaa niin sanottuja eheytyshoitoja, vertaa homoutta huumeiden käyttöön sekä kertoo ajattelevansa, että ”homoja ei ole olemassa”.

– Minun osaltani Pori Jazz meni boikottiin. Homoseksuaalina en voi kokea olevani tervetullut festareille, jonka toimitusjohtaja pitää minua syntisenä ja sairaana. En halua millään tavalla tukea tällaisia valintoja. On käsittämätöntä, ettei Pori Jazzin organisaatio tämän vertaa välitä siitä, mitä se valinnallaan viestii, Modig ihmettelee.Aki Ruotsala on tukenut aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan suunnattua kampanjaa, jonka sanoma on, että homoudesta voi ”parantua eheytymällä”. Vuonna 2011 lanseeratussa kampanjassa biseksuaali ”Anni” kertoi videolla muuttuneensa heteroksi kristinuskon avulla. Ruotsala puolustaa edelleen kampanjaa. Muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO on ottanut kantaa ”eheyttämisen” vaarallisuuteen.

– Varsinkin nuorille tällaisten kommenttien lukeminen mediasta voi olla murskaavaa. Murrosikä on jokaiselle herkkää aikaa, ja omaa identiteettiään tulee saada pohtia kaikessa rauhassa ilman tuomitsemista tai syrjintää. Jokaisella nuorella on oikeus kasvaa juuri sellaiseksi aikuiseksi, joksi hän itsensä kokee.

Ahkera festarikävijä Modig odottaa useita tulevan kesän musiikkitapahtumia, mutta joutuu harmikseen jättämään Kirjurinluodon tapahtuman tällä kertaa väliin.

– On todella surullista että Pori Jazz, rakastettu ja arvostettu tapahtuma, haluaa antaa tällaisen viestin seksuaalivähemmistöille. Puolustan uskonnonvapautta viimeiseen asti, mutta uskonnonvapaus sisältää myös vapauden olla uskomatta, ja kunnioituksen tulee olla molemminpuolista. Uskonnonvapaus ei anna oikeutta aiheuttaa kärsimystä, kuten eheytyshoidot tekevät.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram