19.09.2011 | Silvia Modig Ihmisoikeudet

Helsinki reiluksi!

 

Olemme ajaneet Emma Karin ja Thomas Wallgrenin kanssa viimeksi tänään HS:n mielipidekirjoituksella Helsinkiä Reilun kaupan kaupungiksi. Keväällä tekemämme valtuustoaloite on tänään vihdoin kaupunginhallituksen käsittelyssä. Tässä on ollut silmiinpistävää se, että asia on aikaisemmin pysähtynyt virkakoneistoon. Vuonna 2008 vastaavan valtuustoaloitteen teki Vasemmiston Tiia Aarnipuu ja allekirjoittajina oli viisi valtuustoryhmän puheenjohtajaa ja 37 muuta valtuutettua. Hallinto onnistui silloin hautaamaan asian, vaikka valtuusto teki myöhemmin arvonimen hakemisesta enemmistöpäätöksen!

Arvonimen saaminen vaatisi käytännössä tuon yläkulman mainoksen mukaisesti todella pientä muutosta kaupungin toiminnassa, mutta totta kai tällä on symbolista merkitystä. Reilun kaupan kaupunkina Helsinki saisi nimittäin arvonantoa ja uskottavuutta eettisesti käyttäytyvänä toimijana. 

Nyt kun kaupunginvaltuusto on omaan strategiaansakin kirjannut hyvät eettiset periaatteet, on hyvin luontevaa ottaa vihdoin tämä askel, jonka yli tuhat kaupunkia on jo ottanut. Kaiken lisäksi Reilun kaupan kaupunkiin kuuluva kannatustyöryhmä loisi positiivista yhteistyötä kaupungin, kahviloiden, hotellien ja seurakuntien ja työpaikkojen välillä hyvän asian puolesta. Nyt täytyy vielä lobbata kaupunginvaltuutettuja, jotta he kohottaisivat oman strategiansa mukaisesti myös tällä tavalla kaupungin imagoa.

Reilun kaupan kaupungin kriteerit

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram