10.10.2023 | Silvia Modig Silvia tiedottaa

Terveisiä Strasbourgista lokakuun täysistuntoviikolta!

 

Silvia antamassa terveisiä Strasbourgista täysistuntoviikolta

Viikon aikatauluista kertoo eniten se, että jouduin kesken videotervehdyksen juoksemaan saliin linjaamaan energiapolitiikasta. Vauhtia ja jännittäviä tilanteita riittää, terveisiä Strasbourgista lokakuun ensimmäiseltä täysistuntoviikolta!

Olen kriittinen monien viikon keskustelujen ja päätösten suhteen. Maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan prioriteetit ovat päälaellaan, ilmastokomissaariksi valittiin entinen öljy-yhtiön työntekijä ja Energy Charter Treaty -investointisuojasopimus vaikeuttaa vihreää siirtymää. Siitä lisää videolla.

Viikon aiheista budjettimomentit aiheuttavat herkästi eniten haukotuksia, mutta oikeasti siinä erotellaan jyvät akanoista. Politiikka on täynnä puheita ja lupauksia, mutta rahoituksesta päätettäessä ollaan kiinni konkretiassa. Siispä tästä kannattaisi kiinnostua!

Nyt käsiteltiin siis monivuotisen rahoituskehyksen väliarviointia, koska talouden iso kuva halutaan saattaa ajan tasalle muuttuneen maailman kanssa. Koronavirus, Ukrainan sota, inflaatio, energiakriisi ja koko maailman geopoliittinen tilanne ovat muuttaneet myös EU:n ja sen jäsenmaiden toimintaa. Taloudellisten päätösten on pakko heijastella sitä.

Siksi olen iloinen, että tämä väliarviointi tehtiin.

Katso Terveisiä Strasbourgista -videolta, mistä EU puhuu juuri nyt!

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram