24.11.2022 | Silvia Modig Silvia tiedottaa

Terveisiä Strasbourgin täysistunnosta

 

Silvia Modig Strasbourg, täysistunto, marraskuu 2022.

Ukraina on tietysti ollut myös tämän täysistunnon tärkeimpiä aiheita. Parlamentin käsiteltävänä on esitys antaa Ukrainalle lisää taloudellista apua. Tuen antaminen on aivan välttämätöntä ja meidän vastuumme.

Tällä viikolla päätetään seuraavasta kolmen miljardin makrotaloudellisesta tuesta. Ukrainassa on suuri hätä. Apumme ei voi olla vain aseellista. Maa tarvitsee myös taloudellista ja humanitaarista apua. Europarlamentti on voimakkaasti sitoutunut auttamaan Ukrainaa.

EU:ssa toimivien suurten pörssiyhtiöiden täytyy lisätä aliedustetun sukupuolen hallituspaikkoja heinäkuuhun 2026 mennessä.

Venäjän Ukrainassa harjoittamasta brutaalista väkivallasta johtuen, julisti parlamentti Venäjän terroristisia tekoja tukevaksi valtioksi. Heti päätöksen jälkeen parlamentti joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi, jonka tekijäksi ilmoittautui pro-Kreml hakkeriryhmä. Tämä ei tule saamaan parlamenttia epäröimään apuaan Ukrainalle vaan päinvastoin, vahvistaa sitoumustamme seistä Ukrainan tukena.

Sukupuolten tasa-arvon kannalta saatiin tällä viikolla hieno päätös maaliin. EU:ssa toimivien suurten pörssiyhtiöiden täytyy lisätä aliedustetun sukupuolen hallituspaikkoja heinäkuuhun 2026 mennessä. Direktiivi pyrkii siihen, että vähintään 40 prosenttia johtoon kuulumattomista hallintoelinten jäsenistä tai 33 prosenttia kaikista johtajista, olisi aliedustettua sukupuolta.

Kiintiöt ovat kysymys, joka herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Itse näen ne välttämättömänä ja väliaikaisena keinona murtaa lasikattoja sekä vauhdittaa muutosta, joka ei muuten tunnu etenevän.

Olin pettynyt budjetissa siihen, että ilmastoon ja luontoon oli allokoitu tarvetta vähemmän rahaa.

Parlamentti päätti myös ensi vuoden budjetista. Suomen mediaa on kiinnostanut lähinnä virkamiesten palkankorotukset. Kyse on työntekijöille kirjatusta inflaatiotarkistuksesta, joka on voimassa oleva käytäntö palkkojen tarkistukseen. Meppien palkkioihin en näe mitään tarvetta tehdä korotusta.

Olin pettynyt budjetissa siihen, että ilmastoon ja luontoon oli allokoitu tarvetta vähemmän rahaa. Politiikassa riittää puhetta ja kauniita korulauseita, mutta vasta budjetti on se, joka lopulta kertoo mitä priorisoidaan.

Ja parlamentti täytti tällä viikolla 70 vuotta! Kauas on tultu hiili- ja tulliunionista. Tänä päivänä parlamentti edustaa lähes 500 miljoonaa eurooppalaista 27:stä jäsenmaasta. Tunnen suurta kiitollisuutta ja nöyryyttä saadessani olla osa tätä instituutiota, jota olen oppinut arvostamaan suuresti.

Tiesithän, että kaikki täysistunnon keskustelut on seurattavissa parlamentin sivuilla!

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram