14.06.2016 | Silvia Modig Ihmisoikeudet

Tuki Länsi-Saharan itsenäisyydelle

 

Viime viikonloppuna vietimme Vasemmistoliiton puoluekokousta Oulussa. Kokouksen tunnelma oli iloinen ja lämmin, mutta yksi välikohtaus oli surullinen. Sain jälleen kosketuksen yhteiskuntamme jakautuneeseen ja tulehtuneeseen ilmapiiriin, kun Soldiers of Odin -porukka päivysti kokouspaikkamme ympärillä.

Minä ja Aino-Kaisa Pekonen Oulun puoluekokouksessa Länsi-Saharan vapautta ja itsenäisyyttä puolustavassa solidaarisuuskampanjassa.
Minä ja Aino-Kaisa Pekonen Oulun puoluekokouksessa Länsi-Saharan vapautta ja itsenäisyyttä puolustavassa solidaarisuuskampanjassa.

Puoluekokouksessamme on aina läsnä erilaisia järjestöjä ja kampanjoita. Yksi niistä on Länsi-Saharan vapautta ja itsenäisyyttä puolustava solidaarisuuskampanja.

Osallistuimme Aino-Kaisan kanssa Länsi-Saharan solidaarisuuskampanjaan valokuvalla, jossa nostamme musteeseen kastettua sormea. Tämä on symboli, jolla tuetaan ihmisten äänioikeutta, ja kampanja on ollut käynnissä jo pitkään. Monet muutkin kansanedustajat puoluerajojen yli ovat tähän kampanjaan osallistuneet.

Espanjan entisen siirtomaan Länsi-Saharan oli tarkoitus itsenäistyä jo 1970-luvulla, mutta Marokko miehitti sen. Siitä lähtien Länsi-Saharan alueella asuvat sahrawit ovat eläneet ilman kotimaata. Länsi-Saharan miehitys on ristiriidassa perustavanlaatuisten periaatteiden, kuten kansojen itsemääräämisoikeuden kanssa. Lisää tietoa Länsi-Saharsta: http://kvsolidaarisuustyo.fi/en/teemat/lansi-sahara/

Mv-lehti on rinnastanut minun ja Aino-Kaisan kampanjakuvan Isis-taistelijoiden voitonmerkkiin, ja antavat ymmärtää että kyse olisi kannanotosta Isisin puolesta. Tämän seurauksena olen saanut valtavasti tuohtunutta ja vihaista palautetta, kun ihmiset ovat luulleet, että minä tuen Isis-järjestöä. Teen nyt vielä selväksi Isis-kantani: se on julma ihmisten vapautta sortava murhakoneisto, jota vastustan kaikilla tasoilla.

Näen kampanjan sahrawien puolesta taisteluna Isisiä vastaan. Jos ihmiset saavat elää vapaana rauhallisessa yhteiskunnassa, on radikalisoituminen paljon epätodennäköisempää. Radikalisoitumisen taustalla on sorto, syrjäytyminen ja epätoivo. Kun ihminen kokee tulleensa yhteiskunnan sortamaksi ja kansainvälisen oikeuden hylkäämäksi, on hänet paljon helpompi houkutella fundamentalistiseen toimintaan. Hyvin voivaa ja vapaata ihmistä on paljon vaikeampi. Siksi Länsi-Saharan kyse on Isisin vastaisesta työstä.

Olen erittäin huolissani suomalaisen yhteiskunnan tilasta. Miten me olemme ajautuneet niin kauas toisistamme, että viha estää meitä kuulemasta mitään mitä toinen yrittää sanoa? Mv-lehden kaltaiset julkaisut levittävät tietoisesti valheita ja propagandaa ja asettavat meidät toisiamme vastaan. Tällainen vastakkainasettelu on ikiaikainen vallan käytön muoto, jossa on kaikuja aikoihin, joita emme ihmiskuntana halua uudestaan kokea.

Jaa artikkeli

 

Lue myös

Seuraa minua somessa

Facebook
Twitter
Instagram