Tällä hetkellä EU:n jäsenmaat menettävät useita miljardeja euroja verotuloja aggressiivisen verosuunnittelun ja verovälttelyn seurauksena. Verovuotojen muodossa menetetyt verotulot ovat suoraan pois terveyspalveluista, eläkkeistä, vanhustenhoidosta, koulutuksesta ja sosiaaliturvan parantamisesta.

EU on jo tehnyt paljon veronkierron estämiseksi ja pakottanut veroja vältelleitä suuryrityksiä maksamaan velvollisuutensa. Esimerkiksi vuonna 2016 EU:n komissio vaati Irlantia perimään teknologiajätti Applelta maksamattomia veroja 13 miljardin euron edestä. EU onkin jo edistynyt veronkierron torjunnassa ja pyrkii yhdenvertaistamaan verokohtelua, mutta vielä on paljon tehtävää. Vastarinta veroparatiisien lopettamiselle on tiukkaa: erityisesti Euroopan oikeisto vastustaa kiivaasti verovuotojen tukkimista.

Jotta Eurooppa voi lisätä kansalaistensa hyvinvointia nykyisestä, on meidän voitettava taistelu veronkiertoa vastaan. Kansainvälinen verovälttely on hyvinvoinnin ja reilun kilpailun pahin vihollinen. Eurooppa voi sitä paremmin, mitä enemmän se pystyy investoimaan kansalaistensa terveydenhuoltoon, koulutukseen ja sosiaaliturvaan.