Silvia Modig!

Olen 40-vuotias stadilainen. Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2008, kansanedustajana vuodesta 2011 ja kaupunginhallituksen jäsenenä vuodesta 2015. Politiikassa minulle tärkeintä on oikeudenmukaisuus, tasa-arvoinen yhteiskunta ja kestävän kehityksen kunnioittaminen kasvavaa kaupunkiamme rakennettaessa.

Valtuutettuna toimiessani tärkeimpiä asioita ovat olleet kaupungin energiakäänne ilmastoystävälliseen suuntaan, joukkoliikenteen kehittäminen ja että palvelut ovat jokaisen saatavilla. Olen puolustanut viheralueita, vaatinut kohtuuhintaista asumista ja elävää kaupunkia.

Työ paremman Helsingin eteen ei ole valmis, sitä tehdään joka päivä. Tätä työtä haluaisin jatkaa sinun tuellasi. Sinä päätät – äänestä!

Vaaliteemani kuntavaaleissa

  • Kohtuuhintaisia koteja
  • Viisaita ilmastotekoja
  • Elämää kaupunkiin

Kohtuuhintaisia koteja

Helsingin suurin ongelma on asumisen liian korkea hinta. Huutava pula on nimenomaan kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista.

Riittävä uusien asuntojen tuotanto on tärkeää, mutta pelkkä määrä ei auta pitämään hintoja kurissa. Vahvalla tonttipolitiikalla kaupunki voi huolehtia, että syntyy riittävästi myös kohtuuhintaisia koteja.

Tarvitsemme asuntomarkkinoille uusia aidosti yleishyödyllisiä toimijoita. Omaehtoinen ryhmärakentaminen alentaa rakentamisen kustannuksia, kun asukkaat ovat mukana jo kotien suunnitteluvaiheessa.

Viisaita ilmastotekoja

Hyvät planeetat ovat harvassa. Ilmastonmuutos on ongelma, joka meidän on pakko ratkaista.

Kaupungilla on ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä merkittävä rooli. Helsinkiä tulee rakentaa hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja pyöräilyverkoston varaan. Joukkoliikenteen lippujen on oltava edullisia. Kaupunkipyörien lisäksi tarvitaan uusia palveluita kyytien jakamiseen.

Helsinki kasvaa nopeaa vauhtia. Se antaa mahdollisuuden rakentaa energiatehokasta ja energiaviisasta kaupunkia. Koulujen, päiväkotien ja työpaikkojen joukkoruokailuissa on suosittava kasvispainotteista lähi- ja luomuruokaa.

Elämää kaupunkiin

Elävä kaupunki syntyy ihmisistä. Se on moninainen ja monikulttuurinen. Elävään kaupunkiin kuuluvat lähimetsät ja virkistysalueet, ulkoilmakonsertit, katutaide, pop-up-kirpparit, ja viljelylaarit.

Kaupungista pitää löytyä tilaa helsinkiläisten omaehtoiselle tekemiselle. Tarvitaan julkista tilaa, jossa voi olla ja tehdä, yksin tai yhdessä.

Kaupungin tulee tarjota kaupunkilaisten käyttöön vapaata työtilaa ja maksuton internet. Kaupungin tilojen väliaikainen käyttö auttaa luovia aloja, tätä toimintaa täytyy kehittää.


Vaalipäivä 9.4.2017

Ennakkoäänestys 29.3.–4.4.
Ennakkoäänestys ulkomailla 29.3.–1.4.

Äänestämiseen tarvitset kuvallisen henkilötodistuksen.


Sinä päätät – äänestä!